Animerat bildspel från konferensen

Finns egentligen inga ord att beskriva känslorna som dessa medlemmar genererar hos mig. Är fantastiskt glad och stolt över att få vara en del utav detta fantastiska sällskap med unga människor. Det var värt varenda sekunds arbete. Minst sagt. Kika här!
 
 
Over and out.

YEoS Nationell konferens & Årsmöte 2010

Imorgon smäller det. Imorgon bitti samlas drygt 40 av Sveriges främsta unga företagare i Göteborg. Måste erkänna att det känns otroligt roligt men samtidigt lite nervöst. Varför? Som projektledare för konferensen vill så gärna att det skall bli bra, att alla skall bli nöjda, eller egentligen mer än nöjda. Jag önskar att alla går där ifrån nästan lite förvånade för hur bra det var. Med överträffade förväntningar. Jag tror att fjärilar i magen är en positiv sak. För visst presterar man annars inte riktigt på topp? För lugn är inte positivt. En positiv spänd känsla är bra. Eller hur? Blir smygstart ikväll för de som anländer till Göteborg redan under dagen, blir middag och bowling. En klassiker. Skall bli kul. Fantastiska människor som ger mig en enormt energi! Människor jag mår bra av!
Håll tummarna för mig. Ses.

Kommer Curry efter Citronpeppar?

Observera att detta är samma blogginlägg som jag precis publicerade på www.ekonomsomyrke.se.
God kväll! Eller snarare snart god natt för min del, klockan är över tio, brukar gå och lägga mig tidigt på (vardags-) kvällarna, i alla fall innan elva. Är en morgonmänniska, dessutom gör man ändå inte mycket vettigt efter elva på kvällen. Bara blir tröttare nästa dag. Imorgon är det i alla fall dags för vår sista tenta. Känns helt galet vad fort dessa två år har gått. Och nej, de är inte slut ännu, ett examensarbete skall skrivas, men det är ändå sista "riktiga" tentan imorgon.

Det finns en rolig sak gällande tentor. Faktiskt! Eller i alla fall när det gäller att plugga inför dem. Man får nämligen väldigt mycket gjort. Väldigt mycket annat. Annat än att plugga på tentan. Förstår inte varför kryddorna i skafferiet helt plötsligt skriker på mig att de vill stå i bokstavsordning eller varför mitt bolags ekonomi känner för att få sig en ordentlig genomgång. Samtidigt som alla mail i inboxen som inte varit prioritet ett att svara på helt plötsligt kallar på min uppmärksamhet. Statusen på facebook har uppdaterats tre (!) gånger under eftermiddagen. Det saker som står på morgondagens to-do känns med ens mycket mer aktuella att göra idag, nu, innan pluggandet. Och så sitter jag nu här, lägenheten städad, veckans matvaror inhandlade och konstaterar tungt att boken fortfarande ligger näst intill orörd. Vart har min studiemotivation tagit vägen? Jag brukar hitta den. Men den fanns varken bakom kryddorna i skafferiet eller bakom siffrorna i bokföringen. Pust. Skulle kännas riktigt tungt att behöva göra om den sista tentan. Men nej, positivt tänkande brukar fungera. Kommer ha alla rätt. Och dessutom kryddorna i ordning :)
Kanske beror det hela på att veckan som varit varit minst sagt omtumlande. I stort sätt hela min vardag har vänts upp och ner. Utropstecknet har bildat ett stort frågetecken? Men inte bara av dålig karaktär. Ibland krävs det att man ifrågasätter det som är. För att våga känna efter om man valt rätt väg. Har man inte valt rätt väg krävs det mod att våga ta sig därifrån. Även om man inte vet vilken väg man skall välja istället.
Dags att borsta tänderna och sedan ögna igenom boken en sista gång, wish me good luck! Good night.

Jag - ekonom?

Sådär ja. Nu kan jag titulera mig själv ekonom. Eller? Har i alla fall blivit utvald att blogga på sidan www.ekonomsomyrke.se. Utvald? Ja, i form av student på Högskolan i Borås och representant för Event Management-utbildningen. Skall blogga minst en gång i veckan om vem jag är och min utbildning/vardag. Ni hittar mitt första inlägg här.

Har världens bästa inneboende just nu. K. Tänk att ha en egen kock som inneboende. Hade en fantastisk matlåda (till lunch idag) som väntade på mig när jag kom hem ifrån Eskilstuna. Du får stanna hur länge du vill K!
Annars känner jag mig helt galet splittrad just nu. Många olika anledningar tror jag. Kan vi spola fram tiden ca. 10 dagar? För då kan jag i alla fall bocka av två tentor, ett seminarium inkl. opponering samt en pitchredovisning från att-göra-listan. Tänkte avsluta på samma sätt som i blogginlägget länkat till ovan. Ett ordspråk/talesätt jag fastande för häromdagen.


"Life is like a piano, 
what you get out of 
it depends on how 
you play it."


Back to work. Auf Wiedersehn.

Svek mot ungdomsgenerationen

Har (dessvärre?) aldrig varit särskilt insatt eller ens intresserad av politik. Men har alltid haft starka åsikter kring vissa frågor. Min nyfunna själsfrände och vännina E och jag skrev under helgen en debattartikel gällande kvotering. Idag publicerades den på politikerbloggen.se. Helt enkelt mitt första avtryck inom politiken.
Är E och mitt första "samarbete" (om man nu kan uttrycka sig så). Vet att det kommer komma fler. Och har en grymt bra känsla av att det kommer utvecklas till någonting fantastiskt. Håll tummarna. Endast framtiden vet och tiden får utvisa om känslan i magen är rätt. Hur som helst är jag väldigt glad för att jag träffat E. Du värmer!
Tillbaka till plugget. Marknadsundersökningsanalys är så kul. Eller inte.

Papperskopior

Dåligt med uppdatering på bloggen nu för tiden. Jag vet. Tänkte inte be om ursäkt. Funkar inte så. Jag skriver när jag känner att jag vill. Och när jag har tid. Tid är någonting som inte växer på träd just nu. Kort önskan: kan dygnet få några fler timmar? Skrev ett blogginlägg på Relevents nya webbsida förra veckan, för den nyfikne kika här.

Till sak i alla fall. Vi träffades för en reunion igår efter vår resa till San Francisco. Väldigt trevligt. Och alla dök upp tillslut. Inte illa. Under resan fotograferades minst sagt en hel del, främst var det K och jag som stod för fotograferingen med var sin systemkamera i högsta hugg. Blir så vansinnigt mycket bättre bilder med dem. Synd bara att de skall vara så stora och tunga. Passar inte alltid att ta med sig. Får inte plats i aftonväskan precis. K hade i alla fall skickat in sina bilder och fått dem framkallade online. Han hade med sig papperskopiorna igår. Och wow, vilken känsla! Fick en känsla av "gamla tider", som "förr i tiden" (även om det bara var några år sedan så känns det betydligt längre). Ni vet när man satt och skickade bilderna runt mellan varandra och kommenterade. När personen tvärs över kommenterade något av fotona han hade i handen blev alla andra nyfikna och ville se vad som var på bilden. Minns ni? Inte som nu när alla kort knappast lämnar datorskärmen. Missförstå mig rätt, jag älskar digitalfoton. Men man kan ju faktiskt skicka in några för att få dem framkallande. Det är inte så dyrt heller för den delen. Det får bli mitt mission. Skall framkalla lite bilder. Frågan är vilka?

Nu kurrar magen, dags för lunch.

RSS 2.0