Obeskrivbar, konstig känsla

(Var ett ganska bra tag sedan jag skrev nu, men vill återigen poängtera att jag aldrig skriver för att skrivas skull. Jag skriver när jag känner att jag vill. När jag har någonting jag vill skriva (av mig) om. Bara så ni vet.)

Har ni någon gång haft en sån där känsla som bara hänger över er? Ni kan inte uttala vad den vill dig, eller vad den egentligen innebär du bara känner dig lite nedstämd och tung på något sätt. Fast du egentligen inte har någon anledning till det. Snarare tvärt om. Allting borde vara leenden, guld och gröna skogar. Och röda tomtar. Men någonstans känns det som om någonting saknas. Du är inte så glad som du "borde" men kan inte sätta fingret på varför. Precis så känner jag just nu. Känner mig oerhört otacksam på något sätt. Allting är bra. Det är verkligen det. Mer än bra på många plan till och med. Men ändå känns det inte så. Inte fullt ut. Känns fult att klaga när jag inte har någon anledning till det. Känns som jag inte får känna så som jag gör då jag inte finner andledningen. 

Kanske är det seperationsångest efter julen. Jag ÄLSKAR julen, verkligen. Längtar alltid mycket till den. Men sen kommer den och försvinner lika fort som den äntligen kom. Blir alltid lite ledsen när någonting jag sett fram emot är över. Likadant med semester, när jag kommer hem blir jag alldeles tom. Hem till vardagen. Problemet är att jag i vanliga fall älskar min vardag också. Så varför känns det inte så bra som det borde?!


Dags att ta sig till jobbet. Trevlig fortsättning!

Finns det gränser?

Vem sätter gränser? Antagligen samma personer som har makt. Men makt, kommer den genom kunskap eller genom erfarenhet et? Var makt och auktoritet samma sak? Är det inte snarare så att erfarenheter sätter gränserna? Erfarenhet är en direkt konsekvens av att man har genomfört någonting och varit med om saker. Men saker man varit med om och saker som redan är gjorda är ju samtidigt gamla, dåtid. Det är bakåtsträvande medan nyfikenhet stävar framåt. Emot nya, tidigare ogjorda, saker. Om man skall vara kreativ och testa nya banor kan ju erfarenheten endast sätta gränser, väldigt negativa sådana. Som att bara gå på den färdiga stigen, gränsen mellan dig och de riktiga äventyren i skogen.

Ordet "gränser" klingar enligt mig ganska negativt i sig själv. Gränser skiljer saker åt, gränser sätter begräsningar. Men gränser som skiljer någonting åt förenar dem samtidigt. Tänkt ett staket, samtidigt som det skiljer på två tomter är det också just gränsen som de båda har gemensamt. En väldigt fascinerande tanke  och ett nytt sätt att tänka på gränser. Gränsen mellan de redan testade, de redan genomförda och de som ännu inte sett dagens ljus hör ihop. Kan man kombinera dessa, det redan gjorde och det som idag är ogjort? Antar att vi måste försöka gå utanför stigen, längs med gränsen?


Snart jul. Äntligen.


Am I going bananas?!

Att man utvecklar sin smak är ett faktum. Att vissa saker man inte tyckte om för några år sedan äter man med glädje idag. Saker man gillade som barn är man inte lika förtjust i som vuxen och vice versa. Vissa saker måste man lära sig att tycka om, som t.ex. sill och kaffe (dock inte så goda tillsammans!). Vissa saker har jag lärt mig att tycka om förhållandevis sent p.g.a. min tidigare mjölkallergi. Saker som glass och ost är självklarar för de flesta men ingick inte i min kost förrän i sena tonåren. Jag har dock alltid trott att vissa saker kommer jag aldrig att tycka om. I alla fall inte som jag över 22 år inte har tyckt om ännu. Jag är dock på väg att ändra mig i denna fråga. Inte helt. Men lite.

Jag har kommit på mig själv att börja tycka om paprika. Jag har alltid tyckt att paprika inte bara är mindre gott utan faktiskt riktigt äckligt. Men på senare tid har jag tyckt det är helt okej, nästan gott, och faktiskt gott på smörgås. Vad hände där? Samma sak med banan, jag har aldrig egentligen tyckt illa om bananer. Men inte tyckt om dem heller. Tyckt att de är goda till efterrätt, till glass och grillade med choklad i. Men inte som det är, inte naturella, inte som mellanmål. Men vad sjutton hände där, kom på mig själv att vid två tillfällen den här veckan köpt en banan på Pressbyrån och ätit den rakt upp och ner? Jag som trodde att bananer och jag inte var vänner..?


Finns egentligen bara en "matfiende" kvar (om inte mjölk räknas då det fortfarande känns lite "giftigt" att dricka rakt upp och ner ur ett glas). Oliven. Tycker verkligen inte om dem. Inte alls faktiskt. Tycker rent utsagt att de är äckliga. Borde tycke om dem då jag gillar salt. Men icke. Och ja, jag har försökt även med "fina riktiga oliver" utomlands. Kort sagt: Inte min grej. Återstår väll bara att se ifall oliver blir det undantag som bekräftar regeln?


Dags att dra mig till sängs, spännande vecka framför mig.

RSS 2.0