Så kan Västtrafik sänka sina biljettpriser

Fick en idé för några dagar sedan. Det var när jag gick till stationen i Kunsgbacka efter att ha jobbat ett stäningspass. På bussens framsida, ni vet där det brukar stå linjenummret och vart bussen går, stod det "Ha en bra dag!". Inte hela tiden utan de varierade mellan meddelandet och den "vanliga" informationen, ca. 5 sekunder och sen bytte det igen. Idag när jag gick samma sträcka möttes jag av en buss med meddelandet "Äntligen fredag!". Tänkt att denna plats ännu inte har insett sitt värde. Det är en perfekt plats för annonsering. Låt dit företag kommunicera med alla som står och väntar på bussen och kikar efter just sin buss. På så sätt syns ditt företag och Västtrafik får in pengar som de kan minska biljettpriserna med. Win-win! Undrar när Västtrafik skall fatta det här. Informationen/annonserna inne i bussara syns ju bara för dem som åker just den bussen. Men information på framsidan av bussen, på den plats varje person på hållplatsen tittar automatiskt är för bra för att inte utnyttjas! Eller hur?

Annars är jag väldigt trött ikväll. Vet inte riktigt varför. Antar att det tar ut sin rätt att det varit mycket och full upp under veckan. Längtar till middag hos mormor och morfar med mamma imorgon. Och sen söndag :)


Undrar ifall det är okej att gå och lägga sig innan tio en fredagskväll?

Nykär i Melissa Horn ♥

Melissa Horn igår, hon var helt magisk. Bättre live än på skiva. Gåshud flera gånger. "Hittade", eller fick i alla fall upp ögonen för en låt jag inte tänkt på så mycket innan... Mäktig! Får ni någon gång chansen att höra henne live, gör det! Hon var dessutom väldigt trevlig som person, väldigt jordnära och mysig på något sätt men med glimten i ögat. Hade jag varit kille hade jag nog blivit kär i henne. Hon var väldigt liten, kort och liten. Men ändå med så mycket innehåll, sånt djup. Så mäktig. 
 
"På andra sidan jorden, på andra sidan stan
Finns ingenting att göra, jag har sovit hela dan
För mycket tid att tänka på allt jag ser hos dig
Jag vet att det går över men det är lika svårt för mig

Här finns så mycket vackert som jag inte kan se
Jag drar mig sakta undan och solen följer med
Jag vet vad jag behöver och jag stannar där jag är
Det regnade idag och det finns en mening med det

Har du en famn för mig
Har du en famn för mig
Var du än befinner dig
Har du en famn för mig

Jag tror att jag har valt nått som inte gör dig väl
Och om du inte saknar mig så har du dina skäl
Men älskling flyg till mig jag vill att du ska se
Att det regnade idag och tackar dig för det

Har du en famn för mig
Har du en famn för mig
Var du än befinner dig
Har du en famn för mig

Överallt på jorden finns människor som vet
Att regnet alltid faller i tid och evighet

Var du än befinner dig
Har du en famn för mig
Har du en famn för mig
Har du en famn för mig
Var du än befinner dig
Har du en famn för mig"




Gåshud.

Att åka buss på nytt sätt

Jag åker väldigt mycket buss och tåg i min vardag. Vill inte ens tänka och räkna på hur många timmar det blir totalt om man lägger ihop all restid under låt säga ett år. Mycket är det i alla fall. Men idag har jag faktiskt åkt buss på ett nytt sätt, eller i alla fall av en annan anledning. Varit ledig idag. Nästan i alla fall. Varit en bra dag med fullt schema ändå, precis som jag älskar :) Men i alla fall, när K och jag hade både druckit kaffe och inhandlat vad vi skulle (läs hade råd med) på stan hade vi ytterligare en timme att "döda" innan han skulle åka hem och jag skulle möte J. Vad sjutton gör man en timme i ett regnigt Göteborg om man varken vill fika, kolla i någon butik eller göra av med några mer pengar? K föreslog smart att vi skulle åka hem till mig och dumpa av mina påsar (och vad det var i dem kan man inte berätta så här en dryg månad innan jul... ...men stora var dem!). Det var dock inte så mycket tid att spela på så det blev helt enkelt att vi åkte hem, lämnade påsarna och sen gick tillbaka till busshållplatsen i stort sätt. Vi åkte alltså buss mest för att döda tid. Och umgås på samma gång. Sitta ner, varmt och utan regn. Kunde inte låta bli att skratta högt när jag insåg att jag precis kände mig som en uteliggare (och jag vet självklart att dessa inte är några att skratta åt men det var mest situationen som sådan). Vi åkte buss för att värma oss och få tiden att gå. "Lodisbussåkande". Kan man kalla det så? I alla fall har K och jag testat det idag helt enkelt. Var väldigt effektivt egentligen. Och trevligt då jag hade sällskap. Men nog inte så kul själv. Ensam.

Annars borde jag i skrivande stund inte sitta inne på Facebook och blogga. Borde plugga eller ta tag i någonting på min to-do-list för den här veckan. Men bestämde mig nyss för att strunta i det, strejka lite :) Tar tag i det imorgon istället. Så det så. Idag har faktiskt varit min helg. Får bli så när man jobbar hela den "riktiga" helgen. Nya tag imorgon. Känner mig laddad. Då kommer jag inte ha tid att åka "lodisbuss" det är en sak som är säker.


Dags att borsta tänderna och hälsa på John Blund.

Jag har äntligen gungat!

Den 21:e september skrev jag ett inlägg där jag skrev att jag hade beslutat mig för att "...jag skall gå ner till lekplatsen här i Slottskogen och gunga på gungorna. Bara för att det är kul. Så det så. Undrar vad alla barn, och framför allt de vuxna föräldrarna kommer att tänka?" Det tog ett tag (skrev att jag skulle göra det någon gång i den veckan, blev inte riktigt så) men idag har jag gungat! I solen! Kände mig nästan som ett litet barn igen. Sådär busig på något sätt. Jag och barnen i Slottskogen. Gungade inte länge, det behövdes inte. Behövde bara få ut det ur systemet på något sätt.



Jag tror helt klart att bra saker händer när man är glad :) När man mår bra attraherar man andra bra händelser att också inträffa. Just nu mår jag bra och njuter av det. Det är någonting man måste göra. Passa på och njuta av det och inte bara ta det för givet. För det går upp och ner. Ibland mycket ner. Får bara blunda, fortsätta gunga och önska att det håller i sig!

Har varit dålig på att blogga ett bra tag nu. Men har alltid stått för att jag inte skall blogga bara för att. Och så känner jag fortfarande. Bara när det är någonting jag vill säga. Har dock en känsla av att det kommer komma några blogginlägg nu. Så håll koll på bloggen!


Längtar till jul, massor. Later.

RSS 2.0