Rollkonflikter och att våga ifrågasätta

(Long time no seen, or written kanske det borde vara. Här är jag igen i alla fall - tillbaka i vardagen - full fart igen!)


Det är alltid en omställning när man skall ställa om ifrån en fas till en annan. Ifrån ledig till oledig. Ifrån dotter till företagare. I grund och botten är jag alltid samma person, någonting som enligt mig är viktigt för att inte tappa sin äkthet. Men stora förändringar är alltid lite ångestfyllda. Jag har den sista tiden (läs de senaste två veckorna) verkligen ifrågasatt mig själv, den väg jag reser på, ifrågasatt vart jag är på väg, ifrågasatt mitt mål. Det har varit en tuff tid. Både personligen och professionellt. När man inte är riktigt säker på vart man springer springer man lätt fel - kanske till och med vilse? Men att våga ifrågasätta är samtidigt det som gör att vi växer. Att vi vågar se på oss själva och våra handlingar utifrån och ifrån ett annat perspektiv är någonting av det som verkligen särskiljer oss ifrån allt annat levande på jorden. Jag har tidigare varit inne på att vara ung innebär att vi vågar ifrågasätta saker på ett annat sätt. Att våga ifrågasätta någonting även om det alltid varit så. Det är någonting jag vill ha kvar.
Som egenföretagare hamnar man ibland i väldigt svåra rollkonflikter, och valen blir extra svåra när det ställs emellan mig som privatperson och mig som företagare. Vilken roll skall vinna en sådan konflikt? När det kommer till val är det lätt att fasta då det finns en rädsla för att välja fel - men hur kan man någonsin försäkra sig om att man inte väljer fel? Det kan man inte. Så därför är det bara att välja. Och sedan forma resten av pusselbitarna utefter det val du gjort.
Hur som helst, nu kör vi igen. Första pusselbiten är lagd.

RSS 2.0