Golfbil och stroganoff

Körde som sagt golfbil för första gången igår. Var med och hjälpte Relevent på Sant Jörgen Park där vi annordnade en golftävling följt av middag och underhållning från The Attic. Var jättekul! Något av det som var absolut roligast igår var faktiskt att köra golfbil! De går ju faktiskt riktigt (eller i alla fall förhållandevis) fort de där små rackarna! Speciellt när man kör på små gupp/kullar, för då hoppar de nästan upp i luften... Var riktigt kul igår när vi skulle iväg till hålen längst bort från klubben, då körde vi två bilar efter varandra, full speed! Race! Kändes lite som om den skulle välta men var faktiskt förvånandsvärt stabil. Det som gjorde det hela så häftigt och kanske även varför det kändes så snabbt var just att de är så tysta. För er som inte vet (jag visste inte innan igår så det är inget att skämmas för!) så går dessa små busbilar på el så det låter ungefär som Farfarsbilarna på Liseberg. Kändes faktiskt lite som det gjorde när man körde dem. Speciellt när man körde på asfalten och ganska långsamt. Världens déjà vu från när man var liten. Kul var det som sagt! Riktigt kul!

Nu skall jag snart laga middag, korv stroganoff står på menyn. Kom och tänka på att det är ett väldigt konstigt ord ändå. Stroganof. Enligt Wikipedia så härstammar rätten från Ryssland, och från början var det tydligen bara biff- och inte korv stroganof.

"Biff Stroganoff är en maträtt med rötter i Ryssland, skapad av en kock som vann en matlagningstävling i S:t Petersburg med denna rätt. Rätten är uppkallad efter ovannämnde kocks arbetsgivare, greve Alexander Sergejevitj Stroganov (1733-1811). Enligt historien var greve Stroganoff tandlös på äldre dar och hans betjänt tvingades skära köttet i små strimlor. Men det är konstaterat att både namnet och receptet fanns före det."

Efter middagen kommer Fanny. Vi insåg båda att vi ändå bara gjorde andra saker för att slippa göra det vi "borde" så varför inte göra "inget vettigt" tillsammans? Tänkte hyra en film och mysa lite, är ju trots allt lördag. Och ibland slipper man göra "borde-saker" och "måsten". Det är okej. Försöker jag intala mig själv i alla fall. Så det så.


Mot köket och falukorven.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0