Ett "tack" kostar ingenting

Först och främst är jag så otroligt tacksam för mina underbara föräldrar. Det är ingenting jag vill sticka under stolen med. Jag älskar mina föräldrar väldigt mycket. Inte bara som förälrar utan även som vänner. Ni får tycka det låter hur konstigt eller töntigt (om nu någon gör det längre) ni vill men så är faktum.

Har sedan jag flyttat in här, nu drygt en månad sedan, inte haft någon taklampa varken i hallen eller i köket. Tyckte inte det var något stort problem till en början. Men så kom hösten och så kom mörkret. När man slutar jobbet klockan 18 så är det ganska mörkt när man väl är hemma och skall ställa sig och laga middag. Ett litet problem skulle man helt enkelt kunna säga. Köpa en lampa låter som en bra lösning. Men så lätt var det inte förstår ni. Bor nämligen i en gammal lägenhet med konstiga takstukaturer och krokar. De lamporna som finns på Ikea och liknande går inte att hänga upp. Men idag fick jag hjälp. Mamma mötte upp mig i stan och pappa kom och hämtade oss med bilen. Sedan körde vi till en lampaffär ute i Sisjön, som mamma hade tittat ut i förväg. Där inhandlades två stycken lampor (som hade någon speciell krok-upphängar-funktion)! Sedan körde vi, efter ett kort besök på Jula, hem till lägenheten. Två pizzor senare och ca. 10 minuters jobb så var problemet helt löst! Och snyggt blev det också! Tack mamma och pappa, det var en superbra inflyttningspresent!





Och angående min rubrik så må det låta som en klyscha men det är så väldigt enkelt att göra någon väldigt glad genom ett "tack". Ikväll var första gången sedan jag flyttade in som det blev pizza till middag. Första gången som jag beställde hämtpizza från pizzerian här nere på hörnet. Och den var toppengod! Verkligen grymt god! Inte sådär flottigt med bara en massa ost som det kan vara, och tunn var den också, och starksåsen också god. Så efter att ha fått skjuts ner till Netto för att inhandla lite mat för kommande dagar (var väldigt tomt i kylen måste tilläggas) så fick jag ett infall när jag gick förbi pizzerian. Jag öppnade dörren, gick in och tackade för den goda pizzan. Sa som det var att jag var väldigt nöjd och att pizzorna var jättegoda! Det kändes så himla bra att bara säga det. Såg på dem att de blev glada och de tackade snällt. Men jag vet själv, jobbar man i servicebranschen får man dessvärre nästan bara höra när någonting inte är bra. När någon tackar för bra service, mat eller kaffe blir man väldigt glad. Så tänk på det nästa gång ni är nöjda med någonting, säg tack, säg att det var bra! Det kostar ingenting och glad blir man, faktiskt!

Nu är det i alla fall dags för mig att borsta tänderna och försöka komma i säng. Ny dag imorgon. Ny arbetsdag imorgon i vårt grymma nya kontor på Viktoriagatan i Göteborg :) Sen AW efter det, jag älskar fredagar!


Good night.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0